fbpx
ADEN PATENTADEN PATENTADEN PATENT

İlkyardım Eğitimi

İlk Yardım Nedir?

İlk yardım, herhangi bir kaza ya da insan yaşamını tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlileri tarafından tıbbi yardım sağlanıncaya kadar, hayat kurtarılması veya durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç kullanmadan, mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır.

İlk Yardım Yönetmeliği

22.05.2002 tarih ve 24762 sayılı “İlk Yardım Yönetmeliği” madde 16 göre tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her 20 personel için 1, ilgili mevzuata göre ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan iş yerlerinde her 10 personel için 1 kişi olmak üzere yetkilendirilmiş merkezlerden en az “Temel İlk Yardım Eğitimi” sertifikası almış ilk yardımcının bulundurulması zorunludur.

İlk Yardım Eğitimi Neden Gereklidir?

İş yerinde acil bir durum olduğunda (yangın, deprem, zehirlenme, vs.) sağlık ekiplerinin olay yerine ulaşıncaya kadar geçen sürede yaralılara ilk müdahaleyi yapacak bir kişi olması için işyerinde çalışanlar arasından bir veya daha fazla kişiye eğitim verilir. Böylece ekipler ulaşıncaya kadar geçen sürede yapılacak müdahale ile yaşanan hastalık veya yaralanmanın ez az zararla atlatılması ve iyileşme sürecinin kısalması sağlanır.

İlk Yardım Eğitiminin Amacı Nedir?

  • Yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesini sağlamak,
  • Hasta ya da yaralının durumunun kötüleşmesini engellemek,
  • İyileştirmeyi kolaylaştırmak.

İlkyardım Eğitimini Kimler Verir?

Elye İsg Eğitim ve Danışmanlık; Bensu İlkyardım Eğitim Merkezi ile yapmış olduğu ortaklık ile İlk Yardım Eğitmeni Belgesine sahip 20’nin üzerinde hekim, hemşire, sağlık eğitim uzmanlarından oluşan eğitmen kadrosuyla hizmet vermektedir.

Eğitim Ve Belgelendirme

Sertifikalı ilk yardım eğitimi 2 tam gün (16 saat) süren bir eğitimdir. Eğitimler, Bensu İlkyardım Eğitim Merkezi eğitim salonlarında verilebildiği gibi istendiği takdirde firmanın kendi eğitim salonlarında yapılabilir. Eğitim sonunda İl Sağlık Müdürlüğü’nün eğitim alan firma için vereceği sınav tarihi geçerli olacaktır. Sınav teorik ve pratik olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilmektedir. Teorik ve uygulamalı sınavlardan ayrı ayrı 100 tam puan üzerinden 85 puan alan katılımcılar başarılı sayılacaklardır. Katılımcıların eğitim bitiş tarihinden itibaren 1 ay içerisinde iki sınav hakkını da kullanmaları zorunludur. Sınavlarda başarılı olan katılımcılara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından onaylı, İlkyardımcı Sertifika ve Kimlik Kartı verilecektir. 2’nci sınav haklarında da başarılı olamayan katılımcılara Bensu İlkyardım Eğitim Merkezi tarafından Katılımcı Belgesi düzenlenecektir.